Багатьом знайоме відчуття ниючого безперервного болю в суглобах. Причому цей біль переслідує нас, де б ми не були, в якому положенні не перебували. Навіть, лежачи в своєму ліжку, багато хто не може заснути, оскільки біль не дає спокою. А що вже й казати про заняття спортом або активне проведення часу. Будь-яке перенапруження дає про себе знати. І чим довше Ви затягуєте зі зверненням до лікаря, тим сильніше погіршується ситуація. Фахівці одностайно наполягають, що лікування суглобів потрібно починати з першими ознаками хвороби.

Болі в суглобах: засоби лікування

Артроз, артрит, остеохондроз – це не повний перелік захворювань, пов’язаних з пошкодженням суглобів. А, якщо додати ще до них наслідки спортивних травм і запальні процеси навколосуглобових тканин, то в результаті ми отримуємо досить невтішну статистику: кожен третій житель України страждає від болів в суглобах.

Фармакологічні підприємства постійно розробляють нові препарати, і в рекламних роликах запевняють нас в їх стовідсотковій ефективності. Насправді ж, в більшості випадків, препарати здатні лише на час зняти больовий синдром. На цей період пацієнтові буде здаватися, що біль відступила, але, на жаль, із закінченням часу дії препарату неприємні відчуття повернуться. Тому фахівці одноголосно стверджують, що болі в суглобах лікування вимагають комплексного.

Починати комплекс потрібно з індивідуального огляду пацієнта. Немає єдиного універсального способу лікування, до кожного пацієнта потрібно підбирати індивідуальний підхід. Призначаючи лікування суглобів, лікар враховує:

При захворюваннях суглобів можливі і хірургічні втручання, але це вже останній, найбільш кардинальний варіант, якщо вирішити питання не вдається більш лояльними методами. Вони складаються з медикаментозного лікування, фізіотерапії, лікувальної фізкультури та ін. Можливе лікування суглобів і народними методами. В Інтернеті Ви знайдете багато різноманітних способів і рецептів, а також відгуки про результативність їх застосування. Якщо ж Ви більше схильні довіряти традиційній медицині, то розглянемо результативні складові комплексного лікування:

  1. Медикаментозне лікування суглобів. Дієвий спосіб, спрямований, в першу чергу, на зняття больового синдрому і зупинку запального процесу. Лікар призначить пацієнтові знеболюючі та протизапальні препарати, так як, приймаючи їх, пацієнт відразу відчує себе краще. У рецепті будуть: нестероїдні протизапальні засоби або стероїдні гормони, міорелаксанти і хондропротектори. Вони можуть бути в формі таблеток або вводиться внутрішньом’язово. Мінус даного способу в тому, що він не допоможе повністю вирішити проблему. Важливо також знати, що певні препарати мають ряд побічних дій. Тому перед прийомом потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем. Також поширена форма ліків в мазях і кремах. Протипоказання і побічні ефекти даної форми препаратів відсутні, але ефективність впливу знижується в рази.
  2. Друга, але не менш важлива, складова всього комплексу лікування – фізіотерапія. Часто призначається пацієнтам, котрі бажають уникнути негативного впливу лікарських препаратів. Фізіотерапія представлена ​​наступними методиками: лазеротерапія, магнітотерапія, електро- і фонофорез, ударно-хвильова терапія. Ударно-хвильова терапія – стимуляційний вплив на тканини за допомогою акустичних хвиль високої інтенсивності. В результаті руйнуються патологічні утворення (нарости, шипи) і стимулюється утворення кісткової мозолі після переломів. Таке лікування суглобів вважається досить новим, але вже зарекомендувало себе як результативна методика.
  3. Кінезотерапия – якщо коротко пояснювати, то це лікування суглобів рухами. Лікувальна фізкультура – спеціально розроблений комплекс вправ, спрямований на зняття напруження в м’язах, збільшення діапазону рухів і просто повернення пацієнту задоволення від кожного кроку. Дієвими також є масаж, витягування суглобів, мануальна терапія, класичні масажі.
  4. Дотримання правильного раціону харчування або дієтотерапія – незамінний компонент в комплексі лікування практично кожного захворювання. Мета – нормалізувати обмін речовин. Результатом стане нормалізація ваги, позбавлення від зайвого жиру і огрядності, які сприяють швидкому зношування суглобів в результаті надмірного навантаження на них.

Пропонує також лікування суглобів Трускавець. У санаторії «Шахтар» пацієнти можуть пройти ряд обстежень і процедур за призначенням лікаря. Тут інноваційні методики поєднуються з досвідом лікування висококласних фахівців, як результат – лікування суглобів обов’язково буде ефективним.

Замовити дзвінок
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити дзвінок
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Консультація лікаря
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити консультацію
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Увага !
Ми працюємо в карантин
Під час карантину та локдауну у січні Санаторій Шахтар працюватиме у звичному режимі