Збагачена безліччю корисних мікроелементів, мінералів, солей, народжена гірськими надрами, лікувальна вода Трускавець перетворила в головний бальнеологічний курорт світу. Тут сконцентровані джерела слабомінералізованих питних вод, розсолів з високим вмістом мінеральних та органічних компонентів, призначених як для внутрішнього, так і для зовнішнього застосування.

Мінеральні води Трускавця, властивості яких мають позитивний вплив на кожну групу органів людини, використовуються комплексно:

Вода в Трускавці: лікувальні властивості

Мінеральні води курорту Трускавець утворюють квінтет популярності, знайомий людям з безлічі країн. «Нафтуся», «Марія», «Броніслава», «Софія», «Юзя» – ці назви відомі багатьом, хто відновлював сили на оздоровчих просторах Західної України.

Мін води Трускавця характеризуються різним ступенем мінералізації (1-35 грам/1л) і відрізняються хімічним складом (сульфатні, натрієві, гідрокарбонатно-сульфатні, гідрокарбонатні, кальцієво-магнієві та ін.).

Чим корисна мінеральна вода Нафтуся в Трускавці?

Її гідрокарбонатий склад з високим вмістом кальцію і магнію надає гіпотонічний вплив на організм. «Нафтуся» належить до слабомінералізірованних вод, містить органічні речовини нафтового походження. Використовується безпосередньо на місці (втрачає корисні властивості при контакті з повітрям).

Властивості мінеральної води Нафтуся:

  1. Мінімізує літогенність жовчі і сечі. Регулярний прийом в якості лікувального пиття зменшує схильність до виникнення каменів, піску в жовчі і сечовивідній системі.
  2. Нормалізує роботу печінки, органів шлунково-кишкового тракту.
  3. Виводить з організму шлаки, радіонукліди, продукти, що негативно впливають на метаболізм. Показана при захворюваннях, пов’язаних з порушенням обміну речовин (ожиріння, цукровий діабет, подагра).
  4. Знімає запальні процеси в кишківнику, печінці, сечостатевій системі.
    Сприятливо впливає на підвищення імунітету (активізує роботу залоз внутрішньої секреції).

Мінеральна вода Марія в Трускавці

Це цілющий склад для лікування запальних процесів органів травлення та розладів кишківника. Хлоридно-сульфатна вода з високим вмістом натрію призначається при цукровому діабеті, хворобах печінки, панкреатиті і захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Властивості мінелальної води Марія:

Мінеральна вода Софія в Трускавці

Один з найбільш мінералізованих питних хлоридно-сульфатно-натрієвих складів (10г / 1л). Використовується для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту: гастритів з різко зниженою секреторною функцією шлунка, колітів, закрепів. Властивості мінеральної води Софія:

Не питні води бальнеологічних курортів

  1. Мінеральна вода Броніслава в Трускавці. Хлоридно-натрієва сполука використовується для зовнішнього застосування і для ефективного полоскання горла при тонзилітах і фарингітах. Рекомендована для профілактики цих захворювань. У бюветах подається в підігрітому вигляді.
  2. Вода Юзя Трускавець перетворює з здравниці в центр ефективних косметологічних процедур. Вода з трохи помітним запахом сірководню, ідентично гліцерину містить пом’якшувальні компоненти. Застосування у вигляді щоденних умивань крижаною “молодильною” водою благотворно позначається на стані шкіри обличчя. Вже після декількох процедур шкірні покриви стануть м’якими, зволоженими, еластичними і пружними.

Оздоровитися, з’ясувати, яка вода в Трускавці підходить саме Вам, насолодитися високим сервісом і уважністю персоналу пропонує санаторій Шахтар. Тут Ви отримаєте недорого повний спектр бальнеологічних процедур, зможете насолодитися чистим, п’янким гірським повітрям, комфортно відпочити з дітьми. У санаторії проведено капітальний ремонт спального корпусу і лікувальної бази – Ви отримаєте європейське обслуговування за доступною ціною. Для вашої зручності в холі санаторію є внутрішній бювет найпопулярніших мінеральних вод Трускавця.

Замовити дзвінок
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити дзвінок
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Консультація лікаря
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити консультацію
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Увага !
Ми працюємо в карантин
Під час карантину та локдауну у січні Санаторій Шахтар працюватиме у звичному режимі