Погана екологія, малорухливий спосіб життя, постійне нервове напруження і відсутність регулярного сну – все це сприяє розвитку численних захворювань вже в молодому віці. Наприклад, якщо раніше таке урологічне захворювання серед чоловіків, як простатит, вважалося хворобою літніх чоловіків, то сьогодні все більше молодих чоловіків отримують невтішний діагноз лікаря – запальне ураження передміхурової залози. Як протікає хвороба, яка притаманна їй симптоматика і, головне, як підібрати ефективне лікування простатиту? У цій статті ми постараємося максимально доступно розібрати кожне з цих питань.

Простатити: симптоми і лікування різних форм

Захворювання є досить поширеним. Сама по собі простата – залоза, величиною з волоський горіх, є однією з найважливіших складових репродуктивної системи чоловічого організму, що відповідає за життєздатність сперматозоїдів. Існують інфекційні простатити, а також форми, викликані іншими факторами. Виділяють 4 види захворювання:

До основних причин виникнення хвороби відносяться:

Сприятливими факторами також є перевтома, значні нервові навантаження.

Лікування простатиту у чоловіків

Не варто думати, що захворювання Вас не торкнеться або торкнеться, але в більш літньому віці. На жаль, статистика невтішна. З проблемою зустрічаються чоловіки після 25 років. Чоловіки у віці 30-35 років схильні до найбільшого ризику. Імовірність появи хвороби зростає з кожним прожитим роком, а до 50 років практично у 50% відсотків пацієнтів чоловічої статі, які звернулися до уролога, діагностують простатит.

Якщо Ви запідозрили або зафіксували перші ознаки простатиту, то, в першу чергу, потрібно провести діагностику і після цього починати лікування простатиту. Симптоми простатиту у чоловіків і його лікування безпосередньо пов’язані між собою.

Діагностика складається з наступних методик:

Для постановки діагнозу в більш складних ситуаціях використовують уродинамічне обстеження. А, безпосередньо, перед операційним втручанням проводиться цистоскопія.

Тільки детально вивчивши всі результати аналізів і обстежень, лікар призначає лікування простатиту. Багато в чому воно залежить від типу хвороби і її складності. Зверніть увагу, що хірургічне втручання використовується сьогодні все рідше, так як результативність таких маніпуляцій має змішаний характер. Більш раціонально починати з медикаментозного лікування, а також санаторно-курортного перебування. Якщо з лікарською терапією все зрозуміло: лікар призначає певні препарати, які пацієнт приймає строго за схемою, то санаторне лікування – це комплекс різних методик і маніпуляцій, що в комплексі дають прекрасні результати.

Розглядаючи варіанти курортів, обов’язково зверніть увагу на Трускавець. Лікування урологічних захворювань, а також лікування простатиту Трускавець пропонує з моменту свого заснування. Це один з головних напрямків бальнеологічного курорту. Тут Вам запропонують, як відомі всім методики (масаж, ультразвук, термальні методи), так і нетрадиційну медицину (гірудотерапія, лікування п’явками), і інноваційні розробки в урологічній сфері (лазерні методики, кріодеструкція). Сприятливими одужанню факторами є також дієтичне збалансоване харчування, прийом мінеральних вод, фізичні навантаження, регулярні прогулянки на свіжому повітрі, відпочинок.

Лікування простатиту в санаторії «Шахтар»

Санаторій «Шахтар» вже більше 40 років приймає пацієнтів з усього світу. Колосальний досвід в поєднанні з інноваційними методиками дозволяють говорити про високу ефективність в сфері лікування простатиту. Тут Ви можете пройти повний цикл – від діагностування захворювання до одужання.

Замовити дзвінок
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити дзвінок
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Консультація лікаря
Залиште ваші контактні дані і наш менеджер зателефонує вам найближчим часом
Замовити консультацію
Ваші особисті дані не будуть передані третім особам
Увага !
Ми працюємо в карантин
Під час карантину та локдауну у січні Санаторій Шахтар працюватиме у звичному режимі